Cappuccino




 


Cappuccino
Koffie bestaande uit gelijke delen melk, melkschuim en espresso.

Ter vergelijking, een late macchiato en koffie verkeerd bevatten veel meer melk dan een cappuccino.

Benodigdheden:
  • 1 kopje vers gezette, sterke Grootmoeders Koffie (ev Espresso)
  • 1 melk pitcher volle melk (vb Nutroma opschuimmelk)
  • Eventueel een aromatisch additief (chocolade, karamel ...)
Bereiding:
  1. Doe de melk in een melk pitcher en schuim ze op. Dat kan met een espressotoestel met stoompijp of warm de melk op in de microgolf tot 70°C en schuim ze op met een melkschuimer. Zo krijgt u 2 lagen: melk en melkschuim.
  2. Maak een sterke Grootmoeders Koffie (ev Espresso)
  3. Giet het melk en het melkschuim boven of de koffie. Het melkschuim zal zich boven de koffie bevinden, de melk zal onder de koffie vloeien.
  4. Eventueel afwerking met een aromatisch additief (chocolade, karamel ...)
Kleine Ieperstraat 11 - BE-8560 Gullegem - Tel.: +32 56 41 21 89 - Fax: +32 56 41 66 75 - BTW: BE 0405.979.444 -

Sitemap   -   Webdesign by IDcreation 2014