Kwaliteit | innovatie

KWALITEIT
DAGELIJKS PROEVEN, ZO WAKEN WE OVER HET ZACHTE KARAKTER VAN GROOTMOEDERS KOFFIE 


     


Waken over de kwaliteit, we staan er mee op en gaan er mee slapen… 
Die zorg voor continuïteit in smaak begint bij de groene, ruwe koffieboon die ik selecteer en wens aan te kopen. Afwijkingen worden geweerd. Maar het is vooral een leuke zoektocht naar nieuwe koffiebonen, die onze melanges die fijne aroma’s kunnen bijbrengen. De beste manier op een eerlijke smaak is blind PROEVEN, dagelijks, en je bevindingen noteren. Dit liegt niet! Het is mijn dagelijkse training. 
  Eens de groene koffie geleverd, wordt de mengeling samengesteld op basis van de overgeleverde receptuur.
De melanges op basis van 100 % ARABICA genieten onze voorkeur en die van onze klanten. Minder cafeïnehoudend en aromarijk.  De melanges worden langzaam en op ambachtelijke wijze gebrand. Ook nu wordt geproefd en  
wordt de kleur gemeten.  Grootmoeders Koffie is lid van tal van organisaties die mee instaan voor de kwaliteit van de koffiebonen.


 Specialty Coffee Association of Europe 
   

 Koninklijk Verbond van Koffiebranders


VERPAKKEN
AUTHENTIEK SMAAKBEHOUD MET NIEUWE VERPAKKINGSTECHNIEKEN


Het malen en
VERPAKKEN gebeurt op de meest moderne manier.
We investeerden in 2012 in het beschermen van de fijne aroma's door een NIEUWE VERPAKKINGSMACHINE in gebruik te nemen. Cruciaal hierbij is het VERSHEIDSVENTIEL  dat ervoor zorgt dat we nog sneller kunnen verpakken na het ambachtelijke branden. De vrijkomende aroma’s worden in het pakje behouden maar zuurstof kan niet naar binnen.