Duurzaam | streekproduct

.................................................................................................................................................................................................................................
ERKEND STREEKPRODUCT

Meer dan 75 jaar traditie en het behoud van de traditionele brandmethode. Dankzij deze criteria ontvingen we in 2006 de officiële erkenning als 'Streekproduct van de Leiestreek'.

  


 Catalaanse Crème met Grootmoeders Koffie

Grootmoeders Koffie draagt officieel het label van " koffie uit de Leiestreek " dankzij het onderscheidend karakter en de rijke traditie in de regio.

Koffie uit de Leiestreek wordt iets intenser in de diepte gebrand - in vaktermen " medium roast" - dan in het Noorden van België. Niet zo donker echter als in het nabij gelegen Henegouwen.

In de streek is Grootmoeders Koffie tot over de grenzen gekend en maakt al jaren deel uit van het lokale leven.

 

De bonen worden langzaam geroosterd gedurende een 20 tal minuten tussen de 220° en de 240° C. Zo geven de koffiebonen ten volle hun aroma aan lichtverteerbare koffies, de EXTRA DESSERT van 100% hoogwaardige arabica bonen en de SPECIAL MOKA met een weinig robusta.

           


 

   

" Deze erkenning als product uit de Leiestreek geeft een extra stimulans om te blijven ijveren naar het behoud van de traditionele ingrediënten en brandmethode.  Wij willen een bijdrage leveren aan de lokale gastronomie en de groeiende belangstelling voor het toerisme in de Leiestreek."

   


.................................................................................................................................................................................................................................

DUURZAAM

GROOTMOEDERS KOFFIE STEUNT RECHTSTREEKS DUURZAME KOFFIEPROJECTEN IN HET ZUIDEN DOOR DE VERKOOP VAN
KOFFIE ONDER HET LABEL " EFICO FOUNDATION ".


 

 

Grootmoeders Koffie heeft gekozen voor Efico Foundation:

 1. omdat de meerprijs volledig naar projecten in de koffieproducerende gemeenschap gaat,
 2. omdat veel van deze projecten oog hebben voor het welzijn van kinderen en hun familie.
           
voorbeelden van projecten:

•  Guatemala - bouw van The Finca El Platanillo basisschool
•  Nicaragua - verstrekken van studiebeurzen
 

Efico Foundation is een private stichting, die lokale gemeenschappen ondersteunt in koffie en cacao producerenden landen door training of certificatieprogramma's, introduceren van landbouwproductie in moeilijke regio's, verbeteren van levenscondities en infrastructuur.

Efico Foundation werkt nauw samen met organisaties die het ecosysteem en de werkcondities in koffieproducerende landen beschermen.

Efico Foundation staat onder toezicht van de Koning Boudewijnstichting.           
           
  Het Efico Foundation label garandeert dat de meerprijs voor de volle 100 % geïnvesteerd wordt in de koffieproducerende gemeenschap.
meer info op
www.eficofoundation.org
           
U kiest zelf indien u samen met Grootmoeders Koffie dit initiatief wil steunen.